Црвен крст одржа дисеминација за новите волонтери

Во просториите на општинската организација на Црвен крст Куманово се одржа дисеминација за новите волонтери вклучени во активностите на Црвен крст Куманово. Предавањето го одржа членот и дисеминатор Филип Кузмановски. Волонтерите имаа можност да се запознаат за основачот, за мисијата и принципите на Црвениот крст како и за тековните активности но и идните планови и можноста за вклучување волонтерите во новиот ЦКА-ПХВ циклус.

Коментари

коментар(и)