Штабот за заштита и спасување одржа состанок

Општинскиот штаб за заштита и спасување одржа состанот во врска со преземање на активности и мерки од ширење на болеста COVID-19.

На состанокот од Центарот за јавно здравје Куманово беше споделена информација дека за граѓаните од идната недела покрај ПЦР тестови, ќе воведе и дополнителна услуга – брзи антигенски тестови за COVID-19, по цена од 800 денари наменети за патување во странство.

Граѓаните и понатаму да ги почитуваат сите мерки и препораки донесени од Владата.

 

Коментари

коментар(и)