Ќе се реновираат четири училишни згради во селата

Општина Куманово објави повик за избор на компании за санација на четири училишни згради во четири села. Ќе се избираат фирма за реконструкција на подовите и санитариите во училишната зграда на ОУ „Кирил и Методиј“ во село Романовце, ќе се менува кровот во подрачното училиште „11 Октомври“ во село Речица.

Во ОУ „Браќа Миладиновци“ во село Пчиња ќе се реконструира тамошното подрачно училиште, а во ОУ „Кочо Рацин“ ќе се санира кровот и ќе се менува фасадата.

 

Коментари

коментар(и)