(ВИДЕО)Пожарникарите успешно се справуваат со предизвиците

Територијалната противпожарна единица Куманово бележи 170 интервенции повеќе во 2021 година споредбено со претходната.

Минатата година заврши со вкупно 549 интервенции, со огромна материјална штета, изгорена дрвна маса, куќи, земјоделски објекти, добиток, вели командирот на ТППЕ Куманово, Деан Илиевски, анализирајќи ја претходната година.

Но, и покрај сите потешкотии, пожарникарите дале максимум и успешно се справиле со сите предизвици, смета Илиевски.

Повеќе од прилогот.

 

Коментари

коментар(и)