(ВИДЕО) Вонредна крводарителска акција во Куманово

Голем број кумановци денеска преку крводарителството ги зајакнаа резервите на крвните единици, кои според Црвениот крст периодов бележат надолен тренд. Вонредната крводарителска акција во соработка со Трансфузиологија се одржа во малата сала на Центарот за култура Трајко Прокопиев, од 09 до 15 часот. „ Биди хуман, дарувај крв, спаси нечиј ЖИВОТ“ порачуваат надлежните , но и крводатителите . Во продолжение проследете ги изјавите од Д-р Елена Николиќ од Трансфузиологија Куманово и крводарителот Станка Георгиевска.

Коментари

коментар(и)