(ВИДЕО) „Ден на полето за житни култури“ во Новосељане

Во Новосељане деновиве се одржа традиционалната манифестација „Ден на полето на житни култури“. За искуствата во работата и напредокот на земјоделското производство говореше Бубе Трајковски, сопственик на трговското друштво „Клечовце“ и земјоделската задруга „Агростарт“, а пред земјоделските производители  се обратија и деканите на земјоделските факултети во Скопје и Штип,  Вјекослав Танасковиќ и Љупчо Михајлов.

 

Коментари

коментар(и)