ВИДЕО 95 години од премиерата на „Бегалка“ – почит за актерите

 95-години од изведбата на театарската претстава „Бегалка“ , или „Ленче кумановче“, безвременско ремек дело во македонската култура на нашиот драматург, есеист и критичар Васил Иљоски. На свечен настан по тој повод чест на актерите им одадоа Министерството за култура и Центарот за култура.
https://youtu.be/ivE7CktorlQ

Коментари

коментар(и)