Во Куманово зголемен интересот за поставување фотоволтаици кај компаниите

Енергетската криза го зголеми интересот кај приватните инвеститори за вложување во фотоволтаици, како еден од начините за производство на енергија од обновливи извори. Општина Куманово периодов регистрира поголем број барања за поставување фотоволтаици. Интерес засега има само кај бизнис заедницата.

Коментари

коментар(и)