Голем интерес за вакцинација од вработените во Детската градинка „Ангел Шајче“ (ВИДЕО)

Голема е заинтересираноста за имунизирање на персоналот во Детската градинка „Ангел Шајче“ од Куманово, дури 80% се пријавиле за вакцинирање против корона вирусот, а останатиот дел од вработените не се пријавиле за имунизација бидејќи веќе го прележале вирусот.

Директорката посочи дека градинката „Ангел Шајче“ работи согласно сите протоколи, редовно се дезинфицираат просториите каде што престојуваат децата, нема мешање на персоналот и секој работи со својата група.

Во продолжение да ја проследиме изјавата на директорката.

Коментари

коментар(и)