За луѓе се работи, но и за политички калкулации и кукавичлук

Слоганот на македонското Претседателсво со ОБСЕ е “It’s About People” и затоа ќе е доблесно МНР да побара помош и поддршка за да си ги заштити националните интереси, интегритетот, суверенитетот, јазикот и идентитетот. Како Османи планира на другите луѓе на територијата на која се простира ОБСЕ да им ги гарантира правата ако не може тоа дома да го направи, буквално пред неговата врата и под слоганот „За луѓето се работи“?

Автор: Ида Мантон

 

За луѓе се работи, но и за политички калкулации и кукавичлук

Коментари

коментар(и)