ВИДЕО: Зголемен бројот на кривични дела на подрачјето на СВР Куманово

По долга, исцрпувачка дебата, Советот на општина Куманово, без присуство на командирката на полициската станица од општа надлежност Куманово, ја разгледа информацијата за преземените мерки и активности во текот на првото полугодие од 2022 година.

Според изложеното зголемен е бројот на кривични дела на подрачјето на СВР Куманово.

Советниците од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата побараа, а Советот изгласа заклучок со кој ќе се бара разрешување на командирката Зорица Вукановиќ. За заклучокот на гласаа советниците од СДСМ и коалицијата.

Коментари

коментар(и)