Здравствен дом утре со бесплатни прегледи кај зелениот пазар

Здравствен Дом Куманово утре од 08 до 10 часот ќе организира бесплатни превентивни прегледи на мерење на крвен притисок, шеќер и холестерол во крвта.

Воедно граѓаните ќе добијат совети за надминување на топлоните бранови, заштита на физичкото и менталното здравје и правилна исхрана.

Акцијата ќе се одвива на паркингот пред Зелениот пазар, информираат надлежните.

Од Здравствен дом известуваат и дека проектот на Министерството за здравство  „Теренска вакцинација” успешно е реализиран од медицински екипи на Здравствениот Дом во Куманово.

Аплицирани се вкупно 2 093 дози вакцини на терен од 6 екипи распоредени во 38 села.

 

Коментари

коментар(и)