Изложба „Иконостасите во црквите од кумановско“

Во Уметничката галерија утре во 12 часот ќе се отвори изложбата „Иконостасите во црквите од кумановско до 20-ти“, информира кумановскиот музеј.

Автор на изложбата е Валентина Андреиќ, виш кустос историчар на уметност. На 34 колор постери ќе бидат прикажани иконостасите од 34 цркви во Куманово и кумановско.

Коментари

коментар(и)