Интересот за вакцинација се зголемува

Масовната вакцинација на населението продолжи и вчера во спортскиот центар Борис Трајковски во Скопје и во останатите пунктoви низ државата.

Според Министерството за здравство, истата се одвива непречено, а интересот за вакцинирање секојдневно се зголемува.

Вчера вкупно се вакцинирале 14.976 граѓани, а прва доза вакцина примиле 13.976 граѓани. Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 318.793 граѓани.

Коментари

коментар(и)