Казнети физички лица за собирање отпад без дозвола

Државниот инспекторат за животна средина информира дека парично биле казнети физички лица кои во Струмица и Куманово без дозвола собирале отпаден метал од електрична опрема, електронска опрема и автомобилски школки на сопствено земјиште.

Во Куманово надзорот е извршен од страна на државен и овластен општински инспектор при што се казнети две физички лица.

-Вакви акции ќе продолжат во сите општини во кои на незаконски начин се постапува со отпад, се потенцира во соопштението.

Коментари

коментар(и)