Кој се плаши од ChatGPT и Dall-e лош?

Наскоро ќе живееме (или веќе живееме) во свет во кој нема да можеме да препознаеме содржина генерирана од ВИ. Ова претставува сериозна закана за многу професии, меѓу кои и новинарството, а лажните вести ќе се множат како виртуелни печурки на бинарен дожд. Се поставува прашањето како да опстанеме и да се прилагодиме во еден таков свет кој пребрзо се менува.

Автор: Бранко Прља

Кој се плаши од ChatGPT и Dall-e лош?

 

Коментари

коментар(и)