НУ Музеј Куманово преку годишната програма ќе реализира 25 проекти

НУ Музеј Куманово ќе реализира вкупно 25 проекти од годишната програма, за кои се добиени 2.650.000 илјади денари од Министерството за култура.

Со овие проекти предвидено е да се одвојат: милион и 810.000 денари за музејска дејност., 500.000 за ликовна дејност, 60.000 за тековно одржување на Кокино и 280.000 илјади денари за продолжување на санацијата на платото пред Меморијалниот центар АСНОМ.

– Генерално земено и годинава, како впрочем и претходните, сме задоволни од она што го понудивме и од она што ни е одобрено од Министерството за култура како годишна програма за 2021 година, изјави директорот на НУ Музеј Куманово, Богдан Таневски.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)