Потпишан е договорот помеѓу Владата и „Дрекселмајер“ (ВИДЕО)

Денеска во Владата беше потпишан договор за државна помош на германската компанија „Дрекслмајер“. Станува збор за нова инвестиција во Кавадарци и Куманово во вредност од 16 милиони евра и околу 1.000 нови работни места во Куманово.

Договорот беше потпишан помеѓу заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и управителите на „Дрекслмајер“, Јозеф Кауфман и Лукас Мирингер.

Коментари

коментар(и)