Пристигнаа нови полуподземни контејнери

Пристигна нова количина на полуподземни контејнери кои ќе се поставуваат на повеќе различни локации во градот, информира градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски.

-Ова е современ начин на депонирање на комунален отпад, при што еден контејнер има капацитет од 5 кубни метри отпад и практично заменува 6 обични контејнери-напиша Димитриевски.

Коментари

коментар(и)