Психоемоционална поддршка нуди Општата болница

Од Општата болница во Куманово преку својот официјален Fan page на Facebook укажуваат на своите сограѓани дека статистичките податоци укажуваат присуство на психоемоционални проблеми кај голем дел од заболени и прележани пациенти од вирусот Covid-19. За таа цел психолошката служба при ЈЗУ Општа болница Куманово, започнува со кампања за бесплатна психосоцијална помош и поддршка. Тие ги повикуваат сограѓаните и потенцијални пациенти доколку имаат потреба од разговор со психолог да ги остават своите податоци во порака на нивниот профил. Се бара име, презиме и телефон контакт, на кои ќе бидат контактирани секој работен ден 12 – 15ч.

Тие порачуваат да го надминеме овој пандемиски период преку насочување кон позитивните вредности во животот.

Коментари

коментар(и)