Решен проблемот со сигнализацијата на пругата во Лопате

Преминот на железничката пруга во село Лопате, на потегот Куманово-Скопје што не функционираше поради дефект на  средства за запирање и сигнализирање на патниот сообраќај за патниците кои патуваат со моторни возила, веќе е во функција, информира Регионалниот центар за управување со кризи.

Информацијата е добиена од oдговорното лице од Железничка станица- Куманово кое нагласува дека дефектите на сигнализација и рампите на пругата во Лопате се  решени и истите функционираат.

Коментари

коментар(и)