„СТАВ“: Исправна техничка опрема, за безбедна работа

Безбедноста и здравјето при работа е едно од основните права на работниците. Тоа е утврдено со меѓународни конвенции, закони, како и со Уставот на земјава.

Компаниите имаат етичка и правна одговорност да обезбедат нивните работници, работниците на изведувачите или кое било друго лице, да бидат безбедни во секое време.

А за да се оствари сето ова неопходно е техничката опрема да биде исправна согласно Законот за техничка инспекција.

На оваа тема во емисијата „СТАВ“ зборуваат Бобан Кипријановски, специјалист по безбедно инженерство и
Драге Јовановски, машински инженер, вработени во компанијата Еко контрол Куманово.

Гледајте „СТАВ“ вчерава во 20 часот на ТВ Плус!

Коментари

коментар(и)