Црвен Крст во хумана акција низ селата

Вчера волонтерите од општинската организација на Црвен крст Куманово ги посетија селата Арбанашко, Рамно, Буковљане, Цветишница и Дејловце што воедно се и најпогодените од студениот бран штој го зафати овој регион изминатиов период. При посетата, волонтерите доставија хуманитна помош во вид на семејни прехрамбени пакети за 24 социјлано загрозени семејства од овие села. Црвен крст Куманово ќе продолжи со дистрибуција на хуманитарни пакети и во иднина за најранливите категории на граѓани на територијата на општините Куманово, Липково и Старо Нагоричане.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)