ЈП„Чистота и зеленило“ активно работи на раззеленување на градот (ВИДЕО)

Јавното претпријатие „Чистота и зеленило“ изминатиов период работи на пролетната акција за раззеленување на Куманово. Досега имаат насадено 120 садници, 30 листопадни и 20 зимзелени садници украсни грмушки, на потегот кај кејот. Со дел од овие насади се обновуваат старите скршени и уништени дрвца, а останатиот дел е нов насад за дрвореди. Со повеќе детали за работата на претпријатието ќе слушнете во продолжение.

Коментари

коментар(и)