Ќе имаме ли полициски час? (ВИДЕО)

Предложивме воведување на полициски час од 22 часот навечер до 5 часот наутро, на територија на цела држава, започнувајќи од среда (10.03). Овој предлог е поради тоа што изминативе недели најмногу инфицирани има поради трансмисија на вирусот преку собири, но и непочитување на воведените мерките за носење заштитна опрема, држење дистанца и негрупирање. Апелирам на дисциплина којашто во моментов ни е најпотребна затоа што тоа единствениот начин да се спречи неконтролирано ширење на Ковид 19. Министерот за здравство ги објаснува причините за можното воведување полициски час на територијата на целата држава.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)