Ќе се реконструира на патот Ропаљце – Матејче

Јавното претпријатие за државни патишта ја заврши тендерската постапка за реконструкција на регионалниот патен правец од селото Ропаљце до селото Матјче во Општина Липково.

Договор е склучен минатиот месец со фирмата „Жикол“ од Струмица, за што ЈПДП ќе издвои вкупно 1,7 милиони евра или 106.170.466 денари со вклучен ДДВ.

Договорот е во времетраење од 36 месеци.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)