Со соларна енергија до поголема заштеда

Со соларна енергија до поголема заштеда

Во време на развиена технологија луѓето бараат начини како да дојдат до поголеми заштеди, а вооедно да ја заштитат и околината како и самата планета Земја. Се повеќе се настојува да се искористуваат непресушливите извори на енергија. Сонцето како еден од тие извори, има доволно енергија за да ги задоволи потребите на сите нас. Со толку многу сончеви денови во текот на целата година едноставно е невозможно, а да не се помисли колку многу би…

Read More

Изгаснати пожарите во липковско

Изгаснати пожарите во липковско

Нема активни пожари на територијата на Куманово. Дождот кој вчеравечер паѓаше во градот и околината ги изгаснал пожарите кои последниве денови ја пустошеа шумата во селата Белановце, Отља и Стрима, информираат надлежните.
Вчера во раните утрински часови вработени во шумско стопанство со две возила излегле на терен во атарот на селото Белановце и поголемиот дел од пожарот го локализирале во текот на денот. Сепак поради непристапен терен, 200-300 метри долж границата со Република Косово пожарот…

Read More

Граѓаните информирани за работата на општините

Граѓаните генерално се информирани и знаат што работат општините, но не се вклучени во заедничко донесување на одлуките  покажуваат резултатите од анализата на постоечките практики на консултација со граѓаните во процесот на креирање политики на локално ниво, изработена од  Фондацијата за развој на локалната заедница. Во Куманово денеска се организираше дебата на која беа презентирани резултатите од анализата на ниво на североисточниот регион, во рамките на  проектот „Зајакнување на партиципативната демократија“.
-Сите тие препораки понатаму ќе…

Read More
1 3 4 5