(ВИДЕО)Поставени контејнери во приградските населби

Поставени се контејнери на видни локации во неколку приградски населби за да можат граѓаните кои што живеат на потесни улички да го изнесуваат сметот. Екипите на ЈП „Чистота и зеленило“ најчесто не влегуваат во тесните улици да го собираат отпадот , бидејќи претпријатието располага со мал број на помали камиони, кои што често не се во исправна состојба. Проблемот ќе се решава преку нов оперативен план за изнесување и управување со отпадот.

 

Коментари

коментар(и)