ВМРО ДПМНЕ со иницијатива за измена на буџетот

Советничката група на ВМРО ДПМНЕ покренува иницијатива за измени на буџетот со што ќе се издвојат средства за распишување конкурс за ново идејно решение на крстосницата помеѓу булеварите „Октомврска револуција “и „Трета МУБ“.  Ова денеска на пресконференција го соопшти претседателот на општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ Драган Петковски.

-Тоа е само една од многуте гормили проблеми и се надеваме дека со ова ќе иниицираме решавање и на останатите. Општинскиот комитет ….до вашиот мандат,  изјави Драган Петковски, претседател на ОК ВМРО ДПМНЕ Куманово

Петковски посочува дека градоначалникот Зоран Дамјановски и покрај тоа што  уверува дека општината презема мерки во својот домен  и дека досега направеното е максимум што можело да се направи во дадената ситуација, вистината е сосема поинаква.

– Тоа што секојдневно…. до ситуацијата, изјави Драган Петковски, претседател на ОК ВМРО ДПМНЕ Куманово

Општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ денеска најави дека ќе продолжи да алармира за проблемите во градот, надевајќи се дека барем елементарните потреби на граѓаните ќе бидат испочитувани до крајот на мандатот на Дамјановски.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)