ВИДЕО: Кумановецот Јован Цветковиќ најдобар млад џез музичар

Дваесет и четиригодишниот пијанист од Куманово, Јован Цветковиќ ја доби наградата „Гоце Димитровски“ за најдобар млад џез музичар, во рамки на годинешното 6.по ред издание на Џез фактори фестивалот, која традиционално се одржа во Битола. Вели дека ова е награда за трудот кој го вложува изминативе години, промовирајќи ја џез музиката.

Коментари

коментар(и)