Над 9,4 милиони евра субвенции исплатени на 13.854 лозари

Над 9,4 милиони евра субвенции за лозови насади им се исплатени на 13.854 лозари, соопшти министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

-Како што ветивме, субвенциите ги исплаќаме пред почетокот на новата производствена сезона. Овие пари директно се враќаат кај лозарите, за да ги вложат во новото производство, за да произведат квалитетно грозје за производство на нашето познато македонско вино, посочи министерот.

Коментари

коментар(и)