ОШЗС: Апелира до младата популација да ги почитува мерките и препораките

Денеска  во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со преземање на активности и мерки од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус). Ви ги пренесуваме следниве донесени препораки, заклучоци и мерки:

  • Заради зголем број на заразени, особено кај младата популација и нивните семејства апелираме до граѓаните, како и до сопствениците на угостителските објекти и маркетите да ги почитуваат сите мерки и препораки од Владата на Република Северна Македонија, поточно, социјална дистанца од 2м, како и да се намалат семејните собири и собири на отворено.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)