Почна изградба на црква во село Клечовце

Во близина на гробиштаta во село Клечовце, на темелите на старата црква, започна да се гради нов свет храм. Во придружба на жители на селото и претставници од кумановско осоговската епархија вчера беше ставен камен темелникот. Црквата ќе го носи името на Свети Ѓорѓи Победоносец. Ја гради ктиторот Драган Нешевски мештанин на селото, со поддршка на сожителите, но и од сите други добронамерници и христијани.

 

Коментари

коментар(и)