(ВИДЕО) Српска странка: Да дадеме поддршка за Илиевски

Српска странка во Македонија се залага за подобар живот на Србите во Општина Куманово, решавање на комуналните, инфраструктурните проблеми како и редовен градски превоз. Нашата политичка партија во образованието се заложи за решавање на изборниот предмет српски јазик и култура во целата држава, а исто така во Куманово го решивме деценискиот проблем со редовната настава во гимназија „Гоце Делчев“, истакнаа на денешната прес конференција од оваа политичка партија.

 -Ги информираме сите ученици кои следат редовна настава на српски јазик во СОУ Гимназија „Гоце Делчев“ во Куманово дека е потпишан договор помеѓу Министерството за образование на Р.Србија и директорот на гимназијата, преку кој учениците се ослободени од партиципација на било кој факултет во Р.Србија-нагласи Сузана Манчиќ Спасиќ, од Српска странка.

Од оваа политичка партија ги повикаа граѓаните да дадат поддршка на кандидатот за градоначалник на СДСМ и Коалицијата,  Оливер Илиевски и листата на советници предводена од Атина Мургашанска, бидејќи листата го отсликува мултиетничкиот карактер на Куманово, со оглед на тоа што на неа се наоѓаат докажани професионалци од сите етнички заедници.

Коментари

коментар(и)