Црвен крст со помош на жителите чии домови беа опожарени

Општинската организација на Црвен крст Куманово во текот на вчерашниот ден со своите волонтери организираше посета на најпогодените села од големите пожари с. Четирце, с. Челопек и с. Кокино од општина Старо Нагоричане, како и село Зубовце и с. Мургаш од општина Куманово.

При посетата волонтерите доставија хуманитарна помош за жителите од селата чии семејни куќи беа зафатени од големите пожари. Хуманитарната помош се состоеше од прехрамбени и хигиенски пакети, вода, кебиња и душеци.

Црвен крст Куманово ќе продолжи и во наредниот период да доставува хуманитарна помош за жителите од селата зафатени од пожарите.

Коментари

коментар(и)