ВИДЕО: Обезбедена нова опрема за пожарникарите преку СИПР

Преку североисточниот плански регион обезбедени се нови возила и опрема за пожарникарите од Куманово и Ранковце. Во рамките на проектот предвидена е и делумна санција на дел од објектот во Куманово.

Координаторот на проектот, Владимир Павловски информира дека ќе се изработи и апликација преку која граѓани ќе можат да пријават шумски пожар со точна локација и координати.

ПОВЕЌЕ ВО ВИДЕОТО ПО 18 ЧАСОТ!

Коментари

коментар(и)