ВИДЕО: Сточарите на средба со надлежните, договор нема

Сточарите од кумановско се сретнаа со надлежните претставници, кои им ги презентираа опасностите од ширењето на африканската чума кај свињите.

Жителите веќе организираа неколку блокади на регионалниот пат Куманово-Скопје, во знак на револт поради најавеното уништување на како што велат здравите свињи.

Надлежните уверуваат дека сите ќе бидат обештетени. Појаснуваат дека е неопходно уништување на животните во заштитна зона од 3 километри.

Коментари

коментар(и)