Средношколци ја посетија ТВ Плус

Средношколци од економското училиште „Перо Наков“ неделава ја посетија Телевизија Плус.

Тие имаа можност да се запознаат со улогата на медиумите во едно општество, начинот на функционирање, предизвиците со кои што се соочуваат новинарите секојдневно на терен, создавањето вести, новинарските стандарди, уредувачката политика и слично.

Посетата е по повод Медиумски ден, кој го организираше Високата школа за новинарство и односи со јавноста, во рамки на проектот Коалиција за медиумска писменост, што го реализира во партнерство со весникот „Нова Македонија“ и Институтот за различности во медиумите од Лондон.
15419284_10211461233592427_1564342208_o15502621_10211461233552426_89413998_o

15491953_10211461233352421_52186058_o

15409586_10211461233512425_731489896_o

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)