Утре повторно протест за алтернативниот пат кај Искрин мост

Утре во период од 07 до 10 часот, група граѓани повторно ќе го блокираат алтернативниот пат кај Искрин мост. Овие жители и во понеделник излегоа на протест од кој побараа да им се направи безбеден пат, а не импровизирани мостови направени од цефки. Бараат и патна сигнализација.

По одлука на ресторното министерство Искрин мост е затворен сто дена, откако беше утврдено дека при реконструкција е изместен еден од носечките столбови за 70 сантиметри.

 

Коментари

коментар(и)